Yoga for Men

Van oudsher werd Yoga alleen beoefend door mannen en was het zelfs verboden voor vrouwen om aan deel te nemen. Iets dat we ons tegenwoordig gelukkig niet meer kunnen voorstellen.

De eerste vrouw die in India yoga les mocht volgen was Indra Devi in 1934. Tegenwoordig is zo’n 90% van de yoga beoefenaars in het westen vrouw en zijn de meeste westerse mannen niet op de hoogte van hoe belangrijk Yoga voor lichaam, geest en hun algehele gezondheid is. Gezondheid en je vitaal voelen gaat namelijk niet vanzelf. Het lichaam heeft onderhoud nodig en nog belangrijker de geest ook. Op de dieper liggende spieren en weefsel inwerken, een sterke fundering leggen en deze vanaf de basis opbouwen. De ruimte creëren om de energie weer te laten stromen en het zelf helend vermogen te activeren. De mentale eelt opbouwen om sterker in je lijf en leven te staan. Door meditatie en ademhaling voorbij je fysieke lichaam te gaan en bij je ware kern (Self) te komen. Rust en balans in hoofd en hart te ervaren. Hier gaat Yoga over.

“Yoga is the path of the Self, True the Self, to the Self” bhagavad gita

Gelukkig is er een ware inhaalslag begonnen en beseffen steeds meer mannen zich hoe belangrijk Yoga is in deze drukke maatschappij die steeds meer van ons lijkt te vragen. Bij Yogi Heroes bieden we lessen aan speciaal voor mannen, waarbij we rekening houden met de mannelijke anatomie en met mannen onder elkaar deze verdieping in onszelf opzoeken. We creëren de momenten op de mat dat je niet met je werk, je vrouw, je kinderen je verantwoordelijkheden en verplichtingen bezig bent, maar alleen met JOU. Het is dan ook een drive die ik hierin voel om Yoga (letterlijk) “aan de man” te brengen. Steeds meer wordt er van ons mannen verwacht wat betekend dat het essentieel is om de kaders van rust in te bouwen en contact met ons zelf te vergroten. Meld je aan voor een proefles en ervaar het zelf. Tot op de mat!